Microblading

Microblading is een semi-permanente behandeling voor je wenkbrauwen. Door middel van een blade, een mesje gemaakt van flinterdunne naaldjes, worden er handmatig sneetjes in de huid gemaakt die met natuurlijke pigmenten worden gevuld. Zo ontstaan er hele natuurlijke, realistische wenkbrauwen. De kleur zal worden gekozen op basis van je natuurlijke haar- en wenkbrauwkleur.

De behandeling

Een microblading behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een nabehandeling die na 6 weken wordt uitgevoerd. Tijdens deze nabehandeling worden vervaagde en lichte plekken weer opgevuld, kan de kleur intenser worden gemaakt en kunnen we eventueel nog wat aan de vorm veranderen.In sommige gevallen kan er een 2e nabehandeling nodig zijn. De eerste behandeling zal ongeveer 2,5 uur duren.

We zullen altijd als eerste uw verwachtingen bespreken. Daarna wordt er gekeken naar uw natuurlijke wenkbrauwvorm en zullen we door middel van het uitmeten en tekenen van de wenkbrauw de nieuwe vorm bepalen. De huid zal vooraf gedesinfecteerd worden. En waar nodig geëpileerd of bijgeschoren worden met een nieuw wegwerpscheermesje. Alle producten die worden gebruikt zijn individueel en steriel verpakt en worden alleen voor u gebruikt.
Een microblading behandeling kan prikkend/schrijnend aanvoelen maar in veel gevallen doet het geen pijn.

 

 

Voorzorg

30 dagen voor de behandeling wordt afgeraden:

– botox en/of fillers
– fruit of milk acids peeling
– laser behandelingen
– chemische peeling
– overmatig blootstelling aan uv a & uv b

24 uur voor de behandeling

– geen alcohol en/of drugs gebruik
– geen bloedverdunners gebruiken (in overleg met uw arts)
– geen aspirine, naproxen of ibuprofen slikken
–  geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie

Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en een onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kan het leiden tot een minder mooie resultaat Als je je wenkbrauwen goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is.

Zo’n 30 minuten na de behandeling zal je de wenkbrauwen moeten schoonmaken met de door ons meegegeven doekjes. Daarna smeer je je wenkbrauwen goed in met de door ons meegegeven creme. Het insmeren van de wenkbrauwen dien je de eerste week 3-5 keer te herhalen.

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:

– de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt, doe dit alleen met gereinigde handen
– de wenkbrauw droog dept met een tissue
– de eerste 7 dagen het wenkbrauw gebied niet reinigt
– de eerste 7 dagen na de behandeling niet naar de sauna of het zwembad gaat
– de eerste 7 dagen UV-licht vermijd (ook zonnebank)
– de eerste 7 dagen geen makeup over- en rondom de wenkbrauwen gebruikt
– de eerste 24u na de behandeling niet sport
– niet krabt aan de behandelde huid en de korstjes die erop zullen komen